ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Kατάληψη στο πανεπιστήμιο της Κοζάνης



Η κατάληψη στο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη, συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα ύστερα από απόφαση των φοιτητικών συλλόγων.

  Ξεκίνησε, πριν από δύο εβδομάδες, απο τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και πριν τέσσερις μέρες ακολούθησε η κατάληψη της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές αντιδρούν στο ενδεχόμενο συγχώνευσης του
πανεπιστημίου με το ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας και στο κλείσιμο των σχολών τους, ενώ ζητούν να αντιμετωπιστούν άμεσα τα οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων έγιναν μειώσεις μαθημάτων και καθηγητών.

«Τα δύο πολυτεχνικά τμήματα στεγάζονται σε χώρους αποθηκών που ενοικιάζονται από σούπερ μάρκετ, ενώ δεν αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα να χάνονται κάθε χρόνο οι επιδοτήσεις του ΤΕΕ», αναφέρει ο εκπρόσωπος των Συλλόγων Φοιτητών, Πέτρος Περλαντίδης.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυροματίδης εξέφρασε την πρόθεση του τμήματός του να παράσχει την τεχνική και νομική υποστήριξη εφόσον γίνουν ενέργειες για την κατασκευή κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: