ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Παραμένει στη θέση του ο πρόεδρος της Διοικούσας;;;

Του Παναγιώτη Πλιάτσιου: «Πρωινός Λόγος» 18-2-2011


Αρχικά η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ήταν μάλλον…προσεκτική. Όπως είχε αναφερθεί στις 14 Φεβρουαρίου, «Απορρίπτει κάθε συζήτηση για παρέκκλιση από τους ιδρυτικούς στόχους και την προοπτική του Πανεπιστημίου μας.
Θα εργασθεί με όλες τις δυνάμεις της για την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης στο Πανεπιστήμιο, που βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν…». Και λίγο πιο κάτω, η Διοικούσα έγραφε πως « Βεβαιώνει κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τους φοιτητές και τους καθηγητές ότι θα προασπίσει τη φυσιογνωμία και την προοπτική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σε κανένα σημείο δεν έκαναν, όμως, λόγο
για την κατηγορηματική τους αντίθεση στα σενάρια περί συγχώνευσης με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, κάτι που επισημάναμε και εμείς, αλλά και οι ίδιοι οι φοιτητές. Προφανώς, λοιπόν, μετά τα όσα ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης ο πρώην βουλευτής και νυν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Ηλίας Βλαχόπουλος, φαίνεται πως απλά τα μέλη της…δεν ήθελαν να εκθέσουν τον πρόεδρο Γιάννη Μανωλόπουλο! Ο οποίος έχει προκαλέσει…όλον αυτόν το χαμό με την προσωπική, όπως έχει πει, πρότασή του για τη συγχώνευση των δυο Ιδρυμάτων!

Γιατί, πολύ απλά, ο κ. Βλαχόπουλος, με κάποια αμηχανία, είπε ευθέως πως και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, αλλά και πως η Διοικούσα είναι αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο! Και δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να το αμφισβητήσουμε. Πλέον, όμως, γεννάται η απορία πώς είναι δυνατόν να παραμένει στη θέση του, ήσυχος και..αμέριμνος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Γιάννης Μανωλόπουλος!!! Γιατί, στο πιο σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει από την ίδρυση του Πανεπιστημίου μέχρι σήμερα, ο κ. Μανωλόπουλος έχει εντελώς διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία της Διοικούσας! Και την έχει εκφράσει και δημόσια! Πώς, λοιπόν, θα κληθεί ο επικεφαλής ενός οργάνου να στηρίξει όσο μπορεί μια θέση, την οποία, όχι απλά δεν έχει εισηγηθεί ο ίδιος, αλλά με την οποία και διαφωνεί! Είναι σαν να λέμε πως ένα υπουργικό συμβούλιο διαφωνεί με τον πρωθυπουργό και εκείνος κάνει σαν να μην τρέχει τίποτα…Εκτός, φυσικά, εάν ο κ. Μανωλόπουλος έχει αλλάξει, αίφνης, άποψη και θέση. Σε μια τέτοια περίπτωση, η παραμονή του στη θέση του προέδρου θα είναι ακόμη πιο επικίνδυνη για το Ίδρυμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: