ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟ . ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο Γ. Παπανδρέου, με ακροατήριο την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, μεγαλοκαθηγητές, βιομηχάνους, εφοπλιστές και τραπεζίτες, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Γκρεμίζεται ότι έχει απομείνει
από τη δημόσια δωρεάν ανωτάτη εκπαίδευση!
Ιδιωτικοποιούνται τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ!
Τα ιδρύματα γίνονται επιχειρήσεις!
Βάζουν δίδακτρα!

Το ΠΑΣΟΚ χέρι χέρι με το ΛΑΟΣ και την στήριξη της ΝΔ δεν μας επιτρέπουν να σπουδάσουμε  απρόσκοπτα δημόσια και δωρεάν. Προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση του συστήματος που υπηρετούν φορτώνοντας την στις πλάτες μας, στις πλάτες των εργαζόμενων γονιών μας.

Αυτά μας φέρνουν!
1.      «Κάρτα φοιτητή» → Θα βάζουν ένα ποσό σε μια κάρτα και θα σου λένε φέρτα βόλτα μόνος σου, δηλαδή τέρμα η δωρεάν φοιτητική μέριμνα. Γι αυτό κόβουν τη δωρεάν σίτιση, ξεσπιτώνουν 2500 συναδέλφους μας και αφήνουν τις εστίες να ρημάζουν, δεν δίνουν πάσο, δεν δίνουν βιβλία.
2.      «Ελεύθερο πρόγραμμα σπουδών» → Θα μαζεύουμε σκόρπιες γνώσεις από δω και από κει με βάση το ότι πληρώνεις-παίρνεις. Τα προγράμματα σπουδών διαλύονται γίνονται «μενού» με σκόρπια μαθήματα. Μάλιστα λένε και αστειότητες τύπου θα φτιάχνεις πρόγραμμα σπουδών όπως σου αρέσει (!!!) λες και παραγγέλνεις πίτσα.
3.      «Διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, χορηγοί και manager» → Είναι η ξεδιάντροπη είσοδο των επιχειρήσεων στη διοίκηση, στη δομή και στο περιεχόμενο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Είναι τα δίδακτρα που θα πληρώνουμε για να βρουν πόρους τα «ανεξάρτητα» ιδρύματα. Είναι το ξεπούλημα της έρευνας και κάθε πλευράς της ακαδημαϊκής διαδικασίας στα μονοπώλια.
4.      «Αναβάθμιση των ΤΕΙ» → Τα ΤΕΙ δε πρόκειται να αλλάξουν θα μείνουν στην ίδια άθλια κατάσταση! Θα γίνουν ΙΕΚ! Όσες νέες υποσχέσεις κι αν μοιράσουν για δήθεν αναβάθμιση, οι σπουδαστές γνωρίζουν, ότι σήμερα ο σπουδαστής μπορεί να χρειαστεί να περιμένει μέχρι 2 εξάμηνα για να βρει μια θέση στο εργαστήριο, ότι στα περισσότερα ΤΕΙ δεν υπάρχουν καθηγητές και το 80% είναι ωρομίσθιοι.
5.      «Νέος χωροταξικός σχεδιασμός» → Θέλουν να συνδέσουν καλύτερα τα ιδρύματα με τις επιχειρήσεις κάθε περιοχής. Τα όσα λέγονται δε για νέο χωροταξικό σχεδιασμό που θα βάλει τάξη στην πληθώρα των τμημάτων χωρίς ζήτηση, είναι φούμαρα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησε αυτά τα τμήματα πριν δέκα χρόνια, στο όνομα - και τότε - ενός μελετημένου χωροταξικού σχεδιασμού.
6.      «Αξιολόγηση και λογοδοσία» → Θα γίνεται με βάση τα στάνταρ των επιχειρήσεων, τα ιδρύματα θα λογοδοτούν σε αυτές.
7.      «Διεθνοποίηση» → Σημαίνει την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του Πανεπιστημίου - επιχείρηση, που θα προσελκύει πελάτες, θα εξάγει εκπαιδευτικά προϊόντα, θα ιδρύει παραμάγαζα στο εξωτερικό.
8.      «Αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής - Προπαρασκευαστικά έτη» → Μετατρέπουν το πανεπιστήμιο σε ένα χωνί απ' όπου θα αποφοιτούν λίγοι κι εκλεκτοί, ενώ η μεγάλη μάζα θα είναι στη δια βίου μάθηση και την ψευτοκτάρτισης, θα κόβεται στο πρώτο ή το δεύτερο.


ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: