ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Αλλαγές - αντιδράσεις στη Παιδεία


Υπέρ της πρότασης του υπουργείου Παιδείας για την εισαγωγή των υποψηφίων σε σχολές και όχι σε τμήματα, τάχθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης η πλειοψηφία των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, παρά την αντίθετη άποψη της Ακαδημαϊκής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, πυρ ομαδόν κατά της υπουργού παιδείας και του υφυπουργού, Γιάννη Πανάρετου άνοιξαν χθες έξι πρυτάνεις, σε εκδήλωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Έκαναν λόγο για έλλειψη υποδομών και χρημάτων και νεποτισμό της υπουργού παιδείας, την ίδια ώρα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών αποφάσισε να
αναστείλει τις υποτροφίες σε αριστούχους πτυχιούχους για το τρέχον ακαδημαϊκο έτος. 

Σκληρή γλώσσα κατά της υπουργού Παιδείας χρησιμοποίησε ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, με δηλώσεις του στον Αθήνα 984, σχετικά με τις προωθούμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
«Κάθε υπουργός εφαρμόζει την ιδεοληψία του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος και πρόσθεσε, «συνήθως οι μεταρρυθμίσεις γίνονται ερήμην του πνευματικού κόσμου και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Καμία από τις προτάσεις μας δεν έχει εισακουστεί. Ας φέρουμε μια δικτατορία αφού η δημοκρατία δεν τα κατάφερε. Να δούμε τι έχει να πει γι αυτό η υπουργός».

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε ως μία δημοκρατική κοινωνία ότι θέλουμε την αστυνομία στα πανεπιστήμια, αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι για την τήρηση της τάξης», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου κατά τη διάρκεια διάλεξής της στο London School of Economics.

Στην ομιλία της με θέμα «Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην ανάκαμψη της Ελλάδας», η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε λόγο για «επαναστατικές μεταρρυθμίσεις» σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Ως προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση η υπουργός έθεσε ως στόχους μεταξύ άλλων τη σύνδεση πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, την αξιολόγηση ολόκληρου του συστήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την αντιμετώπιση των υπολοίπων προβλημάτων με αναφορά στο θέμα του ασύλου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: