ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σύλλογου Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Φοιτητών των Πολυτεχνικών Τμημάτων του ΠΔΜ «Αειφόρος»


Ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Φοιτητών των Πολυτεχνικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας «Αειφόρος» σε σχετική του ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τις απόψεις που εκφράστηκαν από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΔΜ, κ. Μανωλόπουλου, σχετικά με τη συγχώνευση του ΠΔΜ με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας τονίζει πως είναι απαράδεκτες τέτοιου τύπου μεθοδεύσεις και πειραματισμοί σε ένα περιφερειακό και νεοσύστατο Πανεπιστήμιο.

Ο Σύλλογος εκφράζει ξεκάθαρα την αντίθεσή του σε οποιοδήποτε σενάριο συγχώνευσης ή ακόμα και συστέγασης με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο θα έπληττε και θα υποβάθμιζε ανεπανόρθωτα τόσο το ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και τα αποκτούμενα διπλώματα και πτυχία των φοιτητών και αποφοίτων του ΠΔΜ.

Ακόμη στηρίζει τους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και τους Καθηγητές των προαναφερθέντων τμημάτων στο δίκαιο αγώνα τους και διεκδικεί την διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της έρευνας στο ΠΔΜ. Τους συγχαίρει για την αλληλεγγύη και την ενότητα που επιδεικνύουν και την παραδειγματική διεξαγωγή του αγώνα τους. Δηλώνει παρών και δίπλα στο αίτημα διατήρησης και ενδυνάμωσης ενός αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μίας ισχυρής πολυτεχνικής σχολής στην Κοζάνη και απαιτεί όσα κατά καιρούς έχουν δοθεί ως υποσχέσεις στα πολυτεχνικά τμήματα του ΠΔΜ για δημιουργία πανεπιστημιούπολης και υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: