ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Όπως σας έγραφα σε ανύποπτο χρόνο μία είναι η λύση. Η φυγή προς τα εμπρός.
Σας έγραφα ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω τις διχαστικές λογικές εθνοκάθαρσης της Ελληνικής τεχνικής νομοθεσίας με ρίζες το 1940 και κάνουμε προοπτική μας την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας με ορίζοντα την νέα χιλιετία που ήδη διανύουμε.
Δεν στέκουν ποιά οι λογικές στις ανοικτές Ευρωπαϊκές κοινωνίες που είναι πλήρως ανταγωνιστικές, με κατοχυρωμένο τον
σεβασμό της ισότητας και της προσωπικότητας του ανθρώπου, της δια νόμου εξασφάλισης βοηθών των Διπλωματούχων Μηχανικών επειδή το ζητάει η αγορά.[...]

[...]Μόνο με την Ευρωπαϊκή προοπτική οι του ΤΕΕ θα συρθούν πίσω μας και δεν θα τους βρούμε πότε μα ποτέ μπροστά μας ξανά.
Μόνο αυτές οι ιδέες και λογικές έχουν μέλλον ποιά.
Στο πλαίσιο αυτό σήμερα σας παρουσιάζω μία πρόταση καθηγητών ΤΕΙ, των δικών μας ανθρώπων, που με ανάλογες σπουδές και πείρα τολμάνε αυτήν την φυγή προς τα εμπρός.
Θέλω να τονίσω απο την αρχή ότι υποστηρίζω πλήρως την κίνηση τους με μία μόνο επιφύλαξη. Ότι είναι να γίνει να γίνει απο τους καθηγητές των ΤΕΙ και μόνο. Αυτούς που ζούν και γνωρίζουν τις αγωνίες και ελπίδες μας απο πρώτο χέρι.
Όχι να βάλουν τον λύκο ΤΕΕ να φυλάει τα πρόβατα ΤΕΙ.
Αρκετά μας ταλαιπώρησε και αυτό και τα μέλη του.
Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε μία φόρμα για να συμμετάσχετε και εσείς όπως και εγώ στην δημιουργία της ιστορίας αυτού του τόπου.
Κλείνοντας την εισαγωγή να σας θυμίσω ότι πρόσφατα ο Κόσμος του Επενδυτή έγραψε ότι τώρα ποιά οι των ΤΕΙ είναι 340.000 (φοιτητές και Μηχανικοί).[...]

http://anotata-tei.blogspot.com/2008/01/blog-post_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: