ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Σε κατάληψη το Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας

Υπό κατάληψη τελούν τα τμήματα μηχανολόγων μηχανικών και μηχανικών πληροφορικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη από το περασμένο Σάββατο, καθώς οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το προωθούμενο από το υπουργείο Παιδείας νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με την απόφαση των φοιτητικών συλλόγων, η σχολή θα μείνει κλειστή για άγνωστο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου.
Οι φοιτητές αντιδρούν στη συνένωσή τους με το ΤΕΙ, ενώ κατηγορούν τη διοικούσα επιτροπή ότι υπολειτουργεί.

Η ανακοίνωση του συντονιστικού της κατάληψης έχει ως εξής:


Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, κοινωνικών αναδιαρθρώσεων, κρίσεις των αξιών, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να προετοιμαζόμαστε για τις εξετάσεις μας, εμείς επιλέξαμε να αγωνιστούμε.

Μακριά από κάθε ταμπέλα και παραταξιακά κατεστημένα αφού έχει απομακρυνθεί οποιαδήποτε αφίσα παραταξιακού περιεχομένου από τον χώρο του Πανεπιστημίου.

Μαχόμενοι για τα δίκαια αιτήματα μας, οι σύλλογοι των δυο Πολυτεχνικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αντιδράσαμε για να βγούμε από αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Πανεπιστήμιό μας, η παιδεία και η κοινωνία μας. Διεκδικώντας όχι παραπανίσια, όχι εξεζητημένα, μα αυτονόητα πράγματα. Πράγματα, τα οποία είναι θεμελιώδη και ουσιαστικά για ένα Πανεπιστήμιο, για τους φοιτητές και την χώρα μας....

http://live-avles.blogspot.com/2011/02/blog-post_1485.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: