ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΝΔ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΡΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και οι αναπληρωτές κύριοι Σπύρος Ταλιαδούρος, Φίλιππος Τσαλίδης και Αθανάσιος Κυριαζής συναντήθηκαν, σήμερα, με το Προεδρείο των Προέδρων των ΤΕΙ και συζήτησαν για τα θεσμικά ζητήματα των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων και την αντιμετώπισή τους, από τη σημερινή κυβέρνηση, ως Ιδρυμάτων δεύτερης κατηγορίας στο πλαίσιο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αφού ακυρώνεται κάθε προσπάθεια θεσμικής ολοκλήρωσής τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε κλείσιμο ή «μαρασμό».
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Σε συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που είχαμε με τα Τεχνολογικά Ιδρύματα, από την εποχή που ήμασταν στο Υπουργείο Παιδείας, ακούσαμε με προσοχή τις θέσεις του Προεδρείου της Συνόδου των Προέδρων και υπήρξε συμφωνία ότι η προσπάθεια της ποιοτικής αναβάθμισης των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων δεν θα πρέπει να ανακοπεί.

Άλλωστε, υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχθεί κάθε περαιτέρω προσπάθεια για τη βελτίωση και την αναβάθμισή τους.

Η κυβέρνηση καλείται να εφαρμόσει και να βελτιώσει τυχόν ζητήματα που μπορεί να προκύψουν.

Τέλος, συμφωνήσαμε, από κοινού με το προεδρείο της Συνόδου των ΤΕΙ, να υπάρξει διάλογος και συνεχής επικοινωνία μεταξύ μας, προκειμένου να μην ακυρωθεί, με εκβιασμούς και προειλημμένες αποφάσεις από την κυβέρνηση, η ολοκλήρωση των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών των ΤΕΙ».


Πηγή: http://www.edugate.gr/epikairotita/ti-eipe-o-k-spiliotopoylos-meta-tin-synantisi-me-proedrio-ton-proedron-ton-tei

Δεν υπάρχουν σχόλια: