ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

Χτες Παρασκευή 5/4/2013 οι εκπρόσωποι του Φοιτητικού Συλλόγου παρευρέθηκαν στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Δυτικής Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Να θυμίσουμε ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε μετά από πιέσεις των τοπικών βουλευτών Πάρι Κουκουλόπουλο και Μιχάλη Παπαδόπουλο με μοναδικό κριτήριο τα προσωπικά και τα τοπικιστικά τους συμφέροντα, κάνοντας στην άκρη τα όποια ακαδημαϊκά κριτήρια του Υπουργού και του σχεδίου «Αθηνά».

Ο Φοιτητικός Σύλλογος λίγο μετά το μεσημέρι πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο.
Οι εκπρόσωποι των φοιτητών του τμήματός μας, φώναξαν συνθήματα κατά της συγχώνευσης του ΠΟΛΥΤΕΝΧΕΙΟΥ μας με το ΤΕΙ μπροστά από τη Βουλή, και μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματά μας και το πτυχίο που θα πάρουμε στους διερχόμενους περαστικός από το σημείο.

Προς έκπληξη των φοιτητών μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον όλων των συμπολιτών μας, οι οποίοι ρωτούσαν λεπτομέρειες σχετικά με τα προβλήματά μας και τάσσονταν υπέρ των αιτημάτων μας θεωρώντας παράλογο και άδικο μία τέτοιου είδους συγχώνευση.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, την ώρα που δύο εκπρόσωποι του συλλόγου βρισκόντουσαν μέσα στο Υπουργείο και είχαν συνάντηση με τον διευθυντή του Υπουργού Παιδείας κ. Μιχαλολιάκο.

Οι φοιτητές γνωστοποίησαν το σύνολο των προβλημάτων τους τόσο σε κυβερνητικούς φορείς όσο και σε πολίτες. Μέσω της προβολής μας από τα εθνικά ΜΜΕ, ελπίζουμε να υπάρξει πίεση προς κάθε αρμόδιο για την επίλυση αυτών.

Ο αγώνας και η προσπάθεια μας για ένα σωστό πανεπιστήμιο με προοπτικές και ανάπτυξη δεν θα σταματήσει πριν την επίτευξη αυτών των στόχων.

Σε λίγο και τα σχετικά βίντεο και έγγραφα της κινητοποίησής μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: