ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Εξώδικο για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου - ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

Εξώδικο με το οποίο ζητούν να ανακληθεί ο σχεδιασμός που προβλέπει τη συνένωση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας έστειλαν στον υπουργό Παιδείας γονείς φοιτητών. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι η μόνη δίκαιη και νόμιμη λύση είναι η συγχώνευση των πολυτεχνικών τμημάτων με τα αντίστοιχο του ΑΠΘ. Σε διαφορετική περίπτωση, τονίζουν, θα πρέπει να δοθεί στους φοιτητές δικαίωμα μετεγγραφής σε αντίστοιχα τμήματα άλλων ΑΕΙ.
 
Χθες, εξάλλου, οι φοιτητές των δύο τμημάτων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο όπου συνεδρίασε η Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος. Διευκρίνισαν, πάντως, ότι δεν είναι εναντίον του σχεδίου «Αθηνά», αλλά της τελευταίας ρύθμισης.
 
Η τελευταία ρύθμιση έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο καλείται να απορροφήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος τους 700 φοιτητές και τους 20 διδάσκοντες του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών της Φλώρινας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Σε έκτακτη χθεσινή συνεδρίασή της, η Σύγκλητος εξέφρασε την αντίθεσή της στην προοπτική αυτή, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν χώροι, ενώ ενδεχόμενη απορρόφηση θα πρέπει να γίνει από το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ιδρύματος που έχει συναφές αντικείμενο. Η Σύγκλητος διαφώνησε και με την πρόταση να ενταχθεί στο ΠΑΜΑΚ το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών διατηρώντας ως έδρα τη Φλώρινα, επισημαίνοντας ότι το ίδρυμα αδυνατεί να παράσχει οικονομική και διοικητική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: