ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου 02/04/2013

Δελτίο Τύπου 02/04/2013
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κοζάνη, 02/04/2013
    
         Σήμερα, 02 Απριλίου 2013 και ώρα 12:00 συγκλήθηκε γενική συνέλευση του τμήματος, στο αμφιθέατρο του τμήματος των Μηχανολόγων Μηχανικών , με θέματα  ημερήσιας διάταξης τις εξελίξεις στο σχέδιο "Αθηνά"  και τους  τρόπους  κινητοποίησης  του φοιτητικού συλλόγου.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι οι παρακάτω :

1.      Από την στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας έκρινε το  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  μη βιώσιμο με επιστολή που έστειλε προς την Διοικούσα Επιτροπή. Θα απαιτηθούν τα εξής:
α) Διοικητική - χωρική συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με τη Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (πράγμα το οποίο επιθυμεί και το ίδιο το ΑΠΘ) είτε  ως αυτόνομο τμήμα , είτε  ως συνένωση με το  τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ακλουθώντας αντίστοιχες μεταβατικές διατάξεις).
β) Σε περίπτωση που δε θα πραγματοποιηθούν τα παραπάνω , προτείνεται  κατάργηση του τμήματος και ελεύθερη μεταγραφή – μετάταξη των φοιτητών και καθηγητών σε αντίστοιχα Πολυτεχνικά Τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών.

2.      Θα μελετήσουμε όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών  στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

3.      Μαζική αίτηση διακοπής  σπουδών των φοιτητών του τμήματος, συνοδευόμενη από τις  όποιες παραιτήσεις καθηγητών σε περίπτωση που περάσει το Π.Δ. προς το υπουργείο παιδείας.
        
 Σε περίπτωση εξελίξεων θα υπάρξει ενημέρωση  με νέο δελτίο τύπου, αλλά και από την ιστοσελίδα μας στο διαδίκτυο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: