ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σύνοδος πρυτάνεων: Έναρξη με την προσφυγή ενάντια στη μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων - Διαδήλωση φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας στην Αθήνα

Άρχισε η συνεδρίαση των πρυτάνεων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το απόγευμα της Παρασκευής, με πρώτο θέμα την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τόσο εναντίον του ν.4009/2011, όσο και του 4076/12 που αφορά τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια. 

Προηγουμένως φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που έφτασαν από την Κοζάνη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας
και στη συνέχεια ορισμένοι από αυτούς πήγαν στο ανωτέρω ξενοδοχείο και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, καθώς αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» και την «ομοσπονδιοποίηση» του πανεπιστημίου τους.

Οι πρυτάνεις αναμένεται να αναφερθούν στην εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια, όπως επίσης και στα οικονομικά προβλήματα των ιδρυμάτων.
Το Σάββατο, δεύτερη ημέρα των εργασιών τους, αναμένεται να συζητήσουν το σχέδιο «Αθηνά», το ρόλο και τις αρμοδιότητες των νέων Συμβουλίων Διοίκησης κ.λπ.

Παράλληλα στη δεύτερη ημέρα της Συνόδου αναμένεται και η συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, η οποία θα ενημερωθεί για όλα τα θέματα, ενώ οι πρυτάνεις θα ολοκληρώσουν τη σύνοδο με έκδοση ψηφίσματος και συνέντευξη Τύπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: