ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο «Σαββατοκύριακος»: Το Πανεπιστήμιο, η μάχη του νερού, το Εκουαδόρ και το game over…

zisis-pitsiavas1Καλημέρα αγαπητοί αναγνώστες
Νέος μήνας, μεγαλύτερη ημέρα και οδεύουμε ολοταχώς για κανονική Άνοιξη. Προσοχή λίγο σήμερα με τις φάρσες και τα ψεματάκια καθώς μπορεί στην Κοζάνη να λέμε «Μάρτ’ Μάρτ΄» αλλά κάποιοι τηρούν το έθιμο και την Πρωταπριλιά.

Σαν ψέμα ακούγεται
αλλά τελικά δεν είναι. Το έφεραν από εδώ, το έφεραν από εκεί, τελικά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας είναι και θα μείνει ζωντανό. Μάλιστα κερδίζοντας ένα ακόμα τμήμα που θα δημιουργήσει Πολυτεχνική Σχολή στο ίδρυμα, εξέλιξη που σίγουρα αποτελεί τεράστια επιτυχία για την ενδυνάμωσή του. Αν προχωρήσει και το κτιριακό άμεσα, όπως ζήτησε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, τότε όλα καλά όλα ανθηρά. Μέχρι όμως να τα δούμε όλα αυτά να παίρνουν σάρκα και οστά, ας περιμένουμε χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Πάμε τώρα στο παρασκήνιο των τελευταίων ημερών. Το κράξιμο που έπεσε το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό προσωπικό και ιδιαιτέρως στους κυβερνητικούς βουλευτές δε λέγεται. Και ο υπογράφων τη στήλη άσκησε κριτική για τις εξελίξεις στο σχέδιο «Αθηνά», όπως σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ της περιοχής. Οι παρεμβάσεις των βουλευτών, αλλά και αυτοδιοικητικών άλλαξε το κλίμα και φυσικά έφερε τούμπα το πράγμα. Δε νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από κανέναν φυσικά, ούτε να πω συγχαρητήρια σε κάποιον. Απλώς κάποιοι έπραξαν ορθώς το καθήκον τους. Τελεία και παύλα.

Τώρα αν κάποιοι στεναχωρήθηκαν ιδιαιτέρως με τη συγκεκριμένη εξέλιξη, επειδή αναγκάστηκαν να βγάλουν από την «κρεμάλα» τους υπευθύνους, αυτό είναι άλλο έργο. Προτιμώ να κερδίζει ο τόπος αυτά που αξίζει, έστω και την ύστατη στιγμή, παρά να κάνω το καπρίτσιο μου με κάποιους που δε γουστάρω επειδή απέτυχαν. Το έχω κόψει αυτό το άθλημα…

Πάντως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει ένα μεγάλο αντίπαλο. Και αυτός δεν είναι άλλος από τους ίδιους τους φοιτητές, που έχοντας την ευκαιρία να τους συναντήσω από κοντά το Σάββατο σε μια πάρα πολύ ζωντανή κουβέντα, διαπίστωσα πως δεν επιθυμούν να κάτσουν ούτε μέρα σε αυτό το ίδρυμα. Έχουν φυσικά τα επιχειρήματά τους αλλά όπως μου είπε προχθές και ένας τηλεθεατής «πες τους ότι έγραψαν για να περάσουν στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και όχι για Αριστοτέλειο». Λίγο βαρύ βέβαια σαν έκφραση αλλά ας μην ξεχνιόμαστε κιόλας.

Την Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ για τα χωριά που ενσωματώθηκαν με τον Καλλικράτη στο Δήμο. Ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να έχει κλείσει από τον προηγούμενο χρόνο, αλλά μάλλον καθυστερεί λόγω αντιδράσεων των Προέδρων όπως λένε οι γνωρίζοντες την κατάσταση. Μάλιστα υπάρχουν και φωνές κριτικής από στελέχη της συμπολίτευσης που επιρρίπτουν ευθύνες σε Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που δεν έχει προχωρήσει το θέμα. Θα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση του θέματος, ειδικά αν μαζευτούν περισσότεροι Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι 269 της πολυδιαφημισμένης «Αγρογής» έχουν κάνει λέει προσφυγή για να επιστρέψουν στις θέσεις τους. Όχι όλοι, απ’ ότι έμαθα, καθώς υπάρχουν καμιά 15αρια το πολύ, που μάλλον το σκέφτηκαν καλύτερα και δεν προχώρησαν τη διαδικασία. Υπάρχουν λέει και γονείς που έχουν πάρει επί προσωπικού το θέμα και αγωνίζονται για τη δικαίωση των τέκνων τους με νύχια και με δόντια. Προσεχώς περισσότερα…

Στου Εκουαδόρ τα ψηλά βουνά, ανεμίζει η σημαία της πατρίδας μου. Ευτυχώς υπάρχεις και μας κάνει περήφανους σε όλο τον πλανήτη…

Τι off-side ρε κοράκι με σημαία. Ερχόμαστε…

Ε, ναι λοιπόν. Τα 30 πιάνω το Δεκέμβρη, έφτασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου για να συμμαζευτώ.
Το ανακοινώνω εδώ σους αγαπημένους μου αναγνώστες γιατί πλέον είναι επίσημο. The game is over.
Παντρεύομαι…

SMS: Πέρυσι αλήθεια, φέτος γιατί όχι ψέμα;

Καλή εβδομάδα σε όλους…

από τον/την zisis