ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Σχέδιο «Αθηνά» | Το παράλογο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Μετά την αποκάλυψη του εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας με τις προθέσεις του για το Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας πολλοί φοιτητές απόρησαν με την Ομοσπονδιοποίηση των δύο ιδρυμάτων. Πριν από ένα μήνα ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών είχε εκφράσει τις απόψεις του για την αδυναμία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να στηρίξει το τμήματα τους και δήλωναν ότι στηρίζουν την τότε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συγχωνεύσει
μεταφέρει το τμήμα του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να λυθούν χρόνια προβλήματα του τμήματος λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και ιδιόκτητων εγκαταστάσεων. 
Θα έλεγε κανείς ότι και με την σύμφωνη γνώμη των φοιτητών το Υπουργείο Παιδείας δεν θα άλλαζε την άποψή του, κάτι που όμως δεν έγινε.
Υπάρχει μεγάλος φόβος για την υποβάθμιση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου και συγχώνευση των τμημάτων της με αυτά του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ενώ οι φοιτητές εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το πείραμα το οποίο δοκιμάζουν πάνω τους στο Υπουργείο Παιδείας με το «Συνομοσπονδιακό ΑΕΙ».
Ήδη οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις με παρεμπόδιση μαθημάτων από την Παρασκευή μέχρι και την Τετάρτη 3/4 ενώ αναμένεται να εντείνουν τις προσπάθειές τους τις επόμενες μέρες ζητώντας συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: