ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Δ.Μ.



Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Κοζάνη 11/4/2013

Μετά την ανακοίνωση της θέσης των διοικητικών υπαλλήλων  του ΠΔΜ σχετικά με την ισχύουσα κατάσταση, ο φοιτητικός σύλλογος, που πλήττεται άμεσα, οφείλει να απαντήσει  στις αναλήθειες που ειπώθηκαν.

Οι διοικήσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ,ως Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, δεν πρέπει να συγχέονται. Η διοίκησή του ΠΔΜ, σε αντίθεση με αυτή του ΤΕΙ, είναι διορισμένη από το Υπουργείο Παιδείας και  σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις απόψεις και τα συμφέροντα της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Επιπλέον, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ισχυρή πολυτεχνική σχολή, τη στιγμή που τα υπάρχοντα τμήματα δεν είναι βιώσιμα. Κάτι τέτοιο απαιτεί την ίδρυση νέων πολυτεχνικών τμημάτων, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τον εξορθολογισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και φαντάζει, το λιγότερο, ουτοπικό. 

Αναφορικά με «τις ανακρίβειες που έντεχνα διοχετεύονται στα Μ.Μ.Ε» ο σύλλογος των φοιτητών έχει επανειλημμένα εκφράσει τα υψίστης σημασίας, και καθοριστικά για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, προβλήματα. Συγκεκριμένα : 

  • Ακατάλληλο κτίριο για τη διεξαγωγή μαθημάτων:
1.      έλλειψη εξαερισμού και φυσικού φωτισμού (Κτιριοδομικός Κανονισμός ΦΕΚ 59/Δ/3-02-89 άρθρο 11­­)
2.      απουσία παραθύρων, καθώς το κτίριο αρχικά αποτελούσε αποθήκες super-market
3.      3 αίθουσες των 55 θέσεων και 2 αίθουσες των 18 ενώ ο αριθμός των, μέχρι στιγμής, εισακτέων φοιτητών ανέρχεται στους 90 (Κτιριοδομικός Κανονισμός ΦΕΚ 59/Δ/3-02-89 άρθρο 4 παρ.4)

Εφόσον το κτίριο χρησιμοποιείται για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ακόμα κι αν είναι δηλωμένο ως γραφεία, θα έπρεπε να πληροί τα κριτήρια του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, Ν.1577/85, και του Κτιριοδομικού Κανονισμού ΦΕΚ 59/Δ/3-02-89.

  • Ανεκμετάλλευτος εργαστηριακός εξοπλισμός λόγω έλλειψης χώρου.
Σημειώνεται ότι η έκταση που έχει δοθεί στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σαφώς και δεν είναι ανεξάρτητη από το παραπλεύρως super-market. Ο χώρος διεξαγωγής των μαθημάτων διαθέτει κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα που επικοινωνεί με τον υπόγειο χώρο στάθμευσης και τα ταμεία του Μαρινόπουλου.

Παρακάτω υπάρχει σχετικός σύνδεσμος με βίντεο που έφτιαξαν οι ίδιοι οι φοιτητές και παρουσιάζει την προαναφερθήσα κατάσταση. 


Η απεγνωσμένη κάλυψη των προβλημάτων δεν διορθώνει τη μόνιμη κατάσταση που βιώνουμε από την ίδρυση του Πανεπιστημίου μέχρι και σήμερα. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν υπάρχει χώρος για εθελότυφλες δηλώσεις και παράλογες απαιτήσεις που εξυπηρετούν μόνο μικροπολιτικά συμφέροντα. Τα διαρκή και άλυτα προβλήματα του Πανεπιστημίου μπορούν να λυθούν μόνο αν είμαστε ενωμένοι και έχουμε κοινό στόχο.

Ο σύλλογος φοιτητών του τμήματος
Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Δεν υπάρχουν σχόλια: