ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΤΟ ΤΕΕ "ΚΡΕΜΑΕΙ" ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

«Να σταματήσει ο δυϊσμός της ανώτατης Παιδείας» 
Ζήτησε ο Χρ. Σπίρτζης (πρόεδρος του ΤΕΕ) προτείνοντας συγχωνεύσεις ΤΕΙ-Πολυτεχνικών Σχολών και δραστική μείωση των εισακτέων.
 
«Ο δυϊσμός της ανώτατης Παιδείας πρέπει να σταματήσει και να υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και όχι προσπάθεια αντιγραφής των προγραμμάτων σπουδών των Πανεπιστημιακών τμημάτων από τα ΤΕΙ». Αυτή την αναφορά, που αποτελεί
διαπίστωση του ΟΟΣΑ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, παρουσιάζοντας την πρόταση του ΤΕΕ για οριστική και συνολική επίλυση των στρεβλώσεων της Ανώτατης Παιδείας. 

Επιχειρηματολογώντας υπέρ της πρότασης του ΤΕΕ για συγχώνευση Πολυτεχνείων-ΤΕΙ, ο κ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στον «εξευτελισμό των αμοιβών» , που πριμοδοτείται από την υπερπληθώρα μηχανικών και συναφών ειδικοτήτων, ενώ υπογράμμισε ότι «το εγχώριο σύστημα παραγωγής έργων και βιομηχανικής παραγωγής δεν προβλέπει την υποχρεωτική ύπαρξη μεσαίων παραγωγικών θέσεων».

Ο ίδιος τόνισε ότι η πρόταση του ΤΕΕ έρχεται να δώσει μία οριστική και ορθολογική λύση που θα συμβάλει στο ξεπέρασμα χρόνιων λαθεμένων πολιτικών στο χώρο των τεχνικών επαγγελμάτων, στο ξεπέρασμα λαθεμένων κοινωνικών δογμάτων, στερεοτύπων και παλαιοκομματικών τακτικών. Οι προφανείς θετικές συνέπειες της πρότασης του ΤΕΕ είναι η εξοικονόμηση πόρων για μια ανώτατη ποιοτικότερη Παιδεία, η αντιμετώπιση του υπερπληθωρισμού επιστημόνων, ο εξορθολογισμός του συστήματος ανώτατης Παιδείας και η αντιμετώπιση των στρεβλώσεων που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο κεφάλαιο. Σημαντικότερη συνέπεια από την εφαρμογή της πρότασης του ΤΕΕ είναι η οριστική απαγκίστρωση της Χώρας από προβλήματα που την κρατούν δέσμια και θα συντελέσουν αποφασιστικά στον εξορθολογισμό της παραγωγής έργων, στους αξιόπιστους μηχανισμούς ελέγχου, στην υιοθέτηση σύγχρονων προδιαγραφών και κανονισμών, στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, στην υιοθέτηση αξιόπιστων διαδικασιών και ελέγχων, στην αποφυγή χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η υιοθέτηση της πρότασης του ΤΕΕ θα αποδείξει αν το πολιτικό σύστημα θέλει να υλοποιήσει στη Χώρα τις πραγματικές διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται ή τις επικαλείται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν για μία ακόμη φορά σκοπιμότητες, ρουσφετολογικές, αντιεπιστημονικές και αντιαναπτυξιακές πολιτικές. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου συμμετείχε ο Γιώργος Τσουκαλάς, μέλος ΔΕ ΤΕΕ.

Για να κατεβάσετε ολόκληρο το newsletter πατήστε εδώ!



Δεν υπάρχουν σχόλια: