ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Εξώδικα στον Υπουργό Παιδείας

VIDEO: Συνολικά 11 εξώδικα απέστειλαν στον υπουργό παιδείας, γονείς φοιτητών του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο διαμαρτύρονται για την προωθούμενη «συνομοσπονδοποίηση» του ιδρύματος .
Οι γονείς χαρακτηρίζουν αντισυνταγματική την πρόταση του υπουργού παιδείας για Συνομοσπονδιακό ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και ζητούν την απόσυρση της πρότασης.

Ο υπουργός, με επιστολή που πρωτοκολλήθηκε στις 29 Μαρτίου,
ζητά από τη διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου, τη διατύπωση γνώμης για τη λειτουργία Συνομοσπονδιακού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που θα αποτελείται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, επίσης με έδρα την Κοζάνη, τα οποία γίνονται μέλη του, ενώ διατηρούν τη νομική τους προσωπικότητα, τον χαρακτήρα τους ως ανωτάτων ιδρυμάτων, την αυτοτέλεια, τα όργανα, την περιουσία, το προσωπικό τους και τους φοιτητές τους και γενικότερα την ατομικότητα και διακριτότητα τους.

Οι σύλλογοι φοιτητών μηχανικών πληροφορικής και μηχανολόγων – μηχανικών ωστόσο, πιστεύουν ότι με την πρόταση του υπουργού, στην ουσία υποβαθμίζονται τα πτυχία τους. Για αυτό, ζητούν την παραίτηση της Διοικούσας Επιτροπής και συνάντηση με τον υπουργό παιδείας.

Η διοικούσα επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει σε λίγη ώρα, ενώ ο υπουργός παιδείας περιμένει την απάντηση για την πρόταση του μέχρι την Παρασκευή.

Οι φοιτητές μηχανολόγοι μηχανικοί από την πλευρά τους κάνουν λόγο για μεθόδευση που εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες και μόνο και μάλιστα αναφέρονται ονομαστικά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ Πάρι Κουκουλόπουλο και Μιχάλη Παπαδόπουλο, για τους οποίους λένε ότι κάνουν τα πάντα, μόνο και μόνο για να κρατήσουν τα τμήματα του Πανεπιστημίου στην Κοζάνη.

Δείτε ένα στιγμιότυπο από τις σημερινές κινητοποιήσεις των φοιτητών:

Χθες εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το kozan.gr, στη διάρκεια της πορείας που έκαναν οι φοιτητές στο κέντρο της Κοζάνης, κάποιοι πέταξαν αυγά στη ΝΟΔΕ Κοζάνης την ώρα που συνεδρίαζε κλιμάκιο από τα κεντρικά του κόμματος με επικεφαλής τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Γιώργο Λουλουδάκη. Την ενέργεια αυτή, καταδίκασαν οι φοιτητικοί σύλλογοι των Πολυτεχνικών Τμημάτων Δυτικής Μακεδονίας, επισημαίνοντας ότι η επίθεση "δεν εκφράζει τους φοιτητικούς συλλόγους και έχει μόναδικό σκοπό να προβοκάρει και να υποβαθμίσει τον δίκαιο και ειρηνικό αγώνα". Όπως αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, "εντός ή εκτός του Πανεπιστημίου,χρωματισμένοι ή μη,  όποιοι και αν είναι αυτοί, που προέβησαν σ’αυτή την ενέργεια, δεν έχουν θέση στον αγώνα μας. Σε κάθε περίπτωση ζητούμε συγνώμη για την όποια αναστάτωση μπορεί να προκλήθηκε από την καταδικαστέα αυτή ενέργεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια: