ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Επαφές με τον ΥΜΑ-Θ Θεόδωρο Καράογλου και τον Πρύτανη του ΑΠΘ είχαν στη Θεσσαλονίκη οι Φοιτητές του Πανεπιστημίου

Συναντήσεις για το θέμα που τους …καίει, αναφορικά με τις εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή, είχαν νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν τόσο με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, όσο και με τον Πρύτανη του ΑΠΘ κ. Μυλόπουλο, στους οποίους και εξέθεσαν τα αιτήματά τους και ζήτησαν στήριξη.

Σύμφωνα με τους ίδιους τους φοιτητές, τις συναντήσεις και τις πληροφορίες που έχουν, η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και τα επίμαχα προεδρικά διατάγματα αλλάζουν μέρα με την ημέρα, ενώ ΣΗΜΕΡΑ τα νέα φαίνεται πως είναι θετικά υπέρ της αυτόνομης παραμονής του Πανεπιστήμιου. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει, αφού ήταν υπέρ μιας «ομπρέλας» σε περιφερειακό επίπεδο…

 
Οι ίδιοι οι φοιτητές, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα κριτικοί ως προς τη στάση αλλά και την επιρροή του βουλευτή Πάρι Κουκουλόπουλου, ενώ υποστήριξαν ότι και από τις συναντήσεις τους στη Θεσσαλονίκη τους μεταφέρθηκε ακριβώς αυτή η επιρροή στο Υπουργείο Παιδείας. Όταν μάλιστα οι φοιτητές, απευθυνόμενοι στον υπουργό, μετέφεραν τα περί «καινοτόμου πειράματος», η απάντηση του ΥΜΑΘ ήταν ότι πρόκειται για «πειράματα σε κεφάλια τρίτων». Μάλιστα ο τελευταίος (σύμφωνα πάντα με τους φοιτητές) τάχθηκε κατά του ομόσπονδου τμήματος ως κάτι «μη λογικό», έκανε λόγο για «πολύ λογικά και καθόλου άδικα αιτήματα» των φοιτητών, και πως θα πρέπει το υπουργείο θα ξεκαθαρίσει τι ισχύει και να βρεθεί μια «χρυσή τομή».


Να σημειωθεί πως το απόγευμα με την επιστροφή των φοιτητών από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται κινητοποίηση στα διόδια Πολυμύλου (με άνοιγμα των διοδίων και διανομή ενημερωτικού υλικού).

Δεν υπάρχουν σχόλια: