ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Αγαπητοί-τες  συμφοιτητές-τριες  ,

Κατανοώντας τη σημερινή πραγματικότητα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με όλες τις παθογένειες που υποβαθμίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, αλλά και το ίδιο το δικαίωμα στην Παιδεία, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ένα πρόβλημα που προκύπτει από την κατάληψη που κάνετε στα κτίρια της Διοίκησης του Πανεπιστημίου.
Όπως ίσως γνωρίζετε, το Τμήμα μας είναι νεοσύστατο, διανύει
φέτος το πέμπτο έτος λειτουργίας του και τον Ιούνιο θα δώσει για πρώτη φορά πτυχία. Οι καθηγητές μας εργάζονται όλα αυτά τα χρόνια ως Διδάσκοντες του Προεδρικού Διατάγματος 407, μία ακόμα παθογένεια του Εκπαιδευτικού μας συστήματος.  Το Τμήμα μας είναι
εργαστηριακό, αυτοί οι άνθρωποι έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα όλα αυτά τα χρόνια κάθε εβδομάδα από  τρεις μέρες, με 150 - 300 ευρώ καθαρές μηνιαίες απολαβές. Τώρα, λόγω της κατάληψης, δεν μπορούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα  και δεν μπορούν να πάρουν την προαπαιτούμενη απόλυση από την υπηρεσία, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν το δικαίωμα  εγγραφής στο ταμείο ανεργίας.

Σας παρακαλούμε θερμά να κατανοήσετε και εσείς την ιδιαιτερότητα της κατάστασης που έχει προκύψει διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιό μας και θα ήταν καλό να κάνετε μία προσωρινή τριήμερη αναστολή της κατάληψής, έτσι ώστε να προλάβουν να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους.

Ευελπιστούμε για μία άμεση και θετική απάντηση από μεριάς σας και θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι προσκαλούμε εκπρόσωπό σας να παραβρεθεί σε γενική μας συνέλευσή, διότι έχει εκδηλωθεί επιθυμία διαλόγου για λήψη απόφασης σχετικά με τα ζητήματα που μας έχετε γνωστοποιήσει σε προηγούμενό σας έγγραφο.

Σας ευχαριστούμε πολύ,
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: