ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αλέξης Τσίπρας «Η κυρία Διαμαντοπούλου προχωρά στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου».

Για αλαζονεία απέναντι στην πανεπιστημιακή κοινότητα κατηγόρησε την υπουργό Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας. Κατά τη συνάντησή του με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κ. Ιω. Μυλόπουλο, τόνισε ότι η κυρία Διαμαντοπούλου επιχειρεί «να παρακάμψει την ακαδημαϊκή κοινότητα για να προχωρήσει στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου».

Μάλιστα την κατηγόρησε ότι «ψεύδεται όταν λέει ότι δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις» για το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου. Και συμπλήρωσε: «Ότι υποτιμά τους φοιτητές το γνωρίζαμε. Τώρα είναι φανερό ότι υποτιμά τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τις συγκλήτους και τις πρυτανικές αρχές ιδρυμάτων με σημαντική ιστορία στον τόπο μας. Είναι μια πρωτοφανής στάση αλαζονείας». 



Ο κ. Τσίπρας ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυνε η διοίκηση του ΑΠΘ προς τους αρχηγούς όλων των κομμάτων για ενημέρωση σχετικά με την πρόταση του ΑΠΘ για «ένα δημόσιο και αυτοδιοικούμενο πανεπιστήμιο με υψηλές προδιαγραφές στην εκπαίδευση και στην έρευνα, με πτυχία με αντίκρισμα, με αξιοκρατία, που θα υπηρετεί την κοινωνία». Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μυλόπουλος σημείωσε ότι «τα όργανα διοίκησης των πανεπιστημίων πρέπει και να εκλέγονται και να προέρχονται από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα. Όσο για τα εσωτερικά προβλήματα του νεποτισμού, της οικογενειοκρατίας και της διαφθοράς θα αντιμετωπιστούν με τη θεσμοθέτηση οργάνων ελέγχου, εποπτείας και κοινωνικής λογοδοσίας που σήμερα απουσιάζουν εντελώς από την ισχύουσα νομοθεσία». Το ΑΠΘ βρίσκεται σε δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση με δεδομένο ότι μειώθηκε η χρηματοδότησης του, κατά 33% ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις κτιριακών υποδομών, εργαστηριακού εξοπλισμού και προσωπικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: