ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ



ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ, 
ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΤΕΙ, ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ 17 ΚΑΙ 18000 ΜΟΡΙΩΝ ΜΕ ΣΧΟΛΕΣ 
ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΑΣ, ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!!
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ:
"ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ ΚΟΖΑΝΗΣ!!"
Υποστηρίζουμε την αυτονομία και τη βιωσιμότητα των Πολυτεχνικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και δε "συγχωνεύουμε" το μέλλον, τα όνειρα και την αξία των φοιτητών του. Ας σταματήσει πια αυτή η χώρα να υπονομεύει και η τοπική κοινωνία, με μια παροιμιώδη "απάθεια", να συναινεί ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ.."
Φτάνει πια η μπακαλίστικη λογική που εξισώνει τα πάντα προκειμένου να επιτευχθούν οι επαχθείς όροι του μνημονίου. Όταν αυτό το "ΦΤΑΝΕΙ" ακούγεται από τα στόματα νέων ανθρώπων και συγκίνηση προκαλεί, αλλά και ελπίδα γεννάει...


 Ολοένα και περισσότερους συμπαραστάτες βρίσκει ο αγώνας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Ο λόγος για τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) που αντιδρούν με τη συγχώνευση των τμημάτων τους με τα ΤΕΙ που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας και για το λόγο αυτό προχώρησαν από την Παρασκευή 3η Δεκεμβρίου με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης σε πειθαρχημένη κατάληψη των χώρων του πανεπιστημίου (έως και τις 8 Δεκεμβρίου ημέρα διεξαγωγής της τρίτης κατά σειρά Γενικής Συνέλευσης.  Αιφνιδιάζοντας με την ορμή της νιότης και την ωριμότητα της σκέψης τους, οι φοιτητές αυτοί, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί έστειλαν στο... χρονοντούλαπο της ιστορίας τις κομματικές αφίσες...
Τέλος εποχής για τις κομματικές αφίσες από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που βρίσκεται υπό κατάληψη. 
Οι φοιτητές αντιδρούν για την πρόταση για συγχώνευση μεταξύ του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μετά από δημοσιεύματα των εφημερίδων για αναδιάρθρωση των ΑΕΙ όλης της χώρας. Οι φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου στην Κοζάνη χτες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης και διένειμαν ανακοίνωση, στην οποία σημειώνουν πως απαιτούν πτυχία με αξία, καθαρά επαγγελματικά δικαιώματα, όλες τις απαραίτητες υποδομές. Επίσης σημειώνουν πως δεν θέλουν την συγχώνευση γιατί θα αυτή θα οδηγήσει σε πτυχία δύο ταχυτήτων με τριετή και πενταετή διάρκεια σπουδών.

Αν θεωρείτε ότι η συγχώνευση πολυτεχνικών τμημάτων με ΤΕΙ είναι κάτι τουλάχιστον απαράδεκτο, κάντε join σε αυτό το γκρουπ, ενημερωθείτε και στηρ'ιξτε τον αγώνα μας.


Πηγή:  www.eordaia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: