ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Ανησυχία για την φημολογούμενη κατάργηση- συγχώνευση τμημάτων του ΤΕΙ- στο Πανεπιστήμιο Φλώρινας εκφράζει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας


Στο Ν.Σ. Φλώρινας και στην συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

1. Συνάντηση αρμόδιας επιτροπής, που θα αποτελείται από τους δύο Βουλευτές του Νομού, το Νομάρχη Φλώρινας, τους Δημάρχους του Νομού και τους αρμόδιους φορείς, με την Υπουργό παιδείας, κ. Άννα Διαμαντοπούλου,

2. Την ημέρα της συνάντησης όλες οι υπηρεσίες και τα καταστήματα του Νομού Φλώρινας, να είναι κλειστά και

3. Η έκδοση και αποστολή στους αρμόδιους φορείς του παρακάτω ψηφίσματος:


«ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φλώρινας κατά την τακτική του συνεδρίαση στις 13-12-2010 και με θέμα Κατάργηση ή συγχώνευση τμημάτων στο ΤΕΙ ή Πανεπιστήμιο Φλώρινας. Μετά την κατάθεση του κειμένου διαβούλευσης από το Υπουργείο Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα το σημείο αναφοράς για αναδιάρθρωση και χωροταξική κατανομή, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις μπαίνουν υπόνοιες και μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα συγχώνευσης ή κατάργησης τμημάτων ΑΕΙ-ΤΕΙ στο Ν.Σ.
 
Αποφάσισε ομόφωνα
Ενόψει αυτής της φημολογούμενης κατάργησης να εκφράσει την έντονη ανησυχία του για το γεγονός αυτό και θεωρεί αντί της κατάργησης να υπάρξει μία βαθειά περιφερειακή συνείδηση και ενίσχυση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμός των περιφερειακών ΑΕΙ-ΤΕΙ και αποκέντρωση από τα μεγάλα αστικά κέντρα εκπαίδευσης.
 
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ
Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη την ιδέα κατάργησης συγχώνευσης στο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Φλώρινας όχι μόνο για λόγους ιστορικούς (από το 1936 λειτουργεί παιδαγωγικό τμήμα) αλλά και τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει μία τέτοια απόφαση στην πνευματική, οικονομική, κοινωνική ζωή της τοπικής κοινωνίας.
Η ακριτική πόλη της Φλώρινας βρίσκεται στο τριεθνές με (FYROM ή ΑΛΒΑΝΙΑ) και επενδύοντας στην εκπαίδευση επενδύουμε στο μέλλον και επιβάλλεται και μπορεί να εξελιχθεί η Φλώρινα σε πνευματικό φάρο της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων με την ήδη υπάρχουσα αναγκαία υποδομή και αποφασίζουμε συστράτευση και αγώνα με όλους τους φορείς.
 
EK TOY ΠΡΟΕΔΡΕIOY».

Δεν υπάρχουν σχόλια: