ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Συνεχίζεται μέχρι σήμερα η κατάληψη


Τη συνέχιση της κατάληψης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας μέχρι και σήμερα, αποφάσισαν οι φοιτητές στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε προχτές το απόγευμα.
Σήμερα οι φοιτητές θα συμμετέχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κοζάνης. Στην διατμηματική συνέλευση έγινε αποτίμηση της μέχρι σήμερα πορείας του αγώνα των φοιτητών, που αντιδρούν έντονα στην πρόταση του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Γιάννη Μανωλόπουλου, ο οποίος πρότεινε την συγχώνευση του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ. Ακόμη έγινε ενημέρωση σχετικά με το ψήφισμα των πρυτάνεων επι των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας, καθώς και ενημέρωση για τις εργασίες των επιτροπών το τελευταίο διάστημα.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε απροειδοποίητα ο πρόεδρος της Δ.Ε κ. Γ. Μανωλόπουλος, του οποίο το αίτημα να συμμετέχει ως ομιλητής υπερψηφίστηκε από τους φοιτητές, παρόλο που δεν είναι μέρος των φοιτητικών συλλόγων.  Σύμφωνα με το συντονιστικό των φοιτητών, «ο κ. Μανωλόπουλος τοποθετήθηκε στα θέματα και στα αιτήματα της κατάληψης, αποφεύγοντας συστηματικά να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα των φοιτητών με αποτέλεσμα να μην αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα».
Πιο συγκεκριμένα, μετά από συζήτηση και ανάλυση κάθε πρότασης που κατατέθηκε από τα μέλη των δύο Φοιτητικών Συλλόγων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
Συνέχιση της κατάληψης  μέχρι και την Τετάρτη 15/12, για να μπορέσουν να δουλέψουν οι επιτροπές και να συμμετάσχουν οι φοιτητές και οι φοιτητικοί σύλλογοι στην σημερινή πανεκπαιδευτική και πανεργατική πορεία. Επίσης θα πραγματοποιηθεί νέα διατμηματική γενική συνέλευση την ίδια μέρα, για την ενημέρωση των εργασιών των επιτροπών και λήψη αποφάσεων με βάση τα όποια νέα δεδομένα.
Ακόμη αποφασίστηκε να έρθουν σε επικοινωνία οι δύο φοιτητικοί σύλλογοι, ώστε οι τελευταίοι να καταθέσουν επερώτηση στη βουλή, σχετικά με την τοποθέτηση του ειδικού γραμματέα κ. Β. Παπάζογλου που αφορά τις συγχωνεύσεις των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την αναβάθμιση των ΤΕΙ και το από κοινού αίτημα για συγχώνευση των δύο διοικήσεων.
Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής από καθηγητές του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για να εκπροσωπήσουν το πανεπιστήμιο στο διάλογο για τα ΑΕΙ. Από την διοικούσα επιτροπή ζητήθηκε «να περιοριστεί στα διοικητικά της καθήκοντα, αφού δεν μπορεί να υποστηρίξει τη θέση μας», υπογραμμίζεται στην απόφαση της γενικής συνέλευσης. Ακόμη υποβλήθηκε αίτημα για επίσημη απόφαση πάνω στο θέμα της συγχώνευσης από Δ.Σ αποφοίτων, ΔΣ διδακτορικών και ΕΣΔΕΠ του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα συνεχιστούν οι επαφές με τοπικούς άρχοντες. Από τους καθηγητές των δύο τμημάτων ζητήθηκε να τοποθετηθούν επισήμως στο θέμα της συγχώνευσης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: