ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Σχόλιο Γονέα : Αφιερωμένο στην κατάληψή σας

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

<<Παλίμψηστε φάρε της γνώσης, σεβαστέ μας πρόεδρε
Με οργή, βδελυγμία και αγανάκτηση παρακολουθούμε κάτι φοιτητοπαλιόπαιδα στην Κοζάνη να αντιστέκονται στις βουλές και τις επιδιώξεις σου. Διαφωνούν με ποιόν? Με σένα πεφωτισμένε διδάσκαλε, που από τα μελίρρυτα χείλη σου για πρώτη φορά η ανθρωπότητα αποσβολωμένη άκουσε να παντρεύεται η ουσία της πυρηνικής φυσικής με την διαλεκτική του κοινωνιολογικού προτσές μέσα από δύο μοναχά λεξούλες -κρίσιμη μάζα-.
Ομως δεν πειράζει, όπως ξέρεις κανένας προφήτης στον τόπο του. Όλοι εμείς, κομπιναδόροι, σπεκουλαδόροι, αεριτζήδες, παπαγαλάκια, μιζαδόροι, καφετζούδες,χειρομάντεις, ταρομάντεις, ρουφιάνοι, λαμόγια, παπατζήδες, τσανακογλύφτες και οσφυοκάμπτες βρήκαμε σε σένα τον ιδεολογικό και πνευματικό μας ηγέτη. Μαζέψαμε τα λόγια σου και τα κάναμε το κόκκινο βιβλιαράκι της νέας πολιτιστικής επανάστασης.
Ήρθε λοιπόν η ώρα λαοφιλέστατε και λαοπρόβλητε να τεντώσεις το τόξο της διανοίας σου και να στείλεις το βέλος της σκέψης σου στον ενδόμυχο πόθο όλων μας. Στήσε μια συνέντευξη και πρότεινε εδώ και τώρα: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΠΘ- ΤΕΙ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ.
Περιμέναμε να το κάνεις στο Λαύριο, αλλά -φευ- τα γιούχα κάποιων άλλων φοιτητοπαλιόπαιδων σε εμπόδισαν.Αγνόησε τα και προχώρα μαζί μας πνευματικέ μας ταγέ. Ανάγγειλε την συγχώνευση ΑΠΘ-ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ με έδρα τα Μουδανιά τώρα! 
Πρώτα από όλα θα αποκαταστήσεις το δίκιο και θα αποκαλύψεις τον πρώτο σφετερισμό ονόματος στην ιστορία της Βαλκανικής.
Από που κι ως που το πανεπιστήμειο Θεσσαλονίκης να ονομάζεται Αριστοτέλειο? Ήταν η Θεσσαλονίκη στα χρόνια του  Αριστοτέλη δυό-τρεις ψαροκαλύβες στον  Θερμαικό ή όχι? Γεννήθηκε ο σταγειρήτης φιλόσοφος στο Λιοτόπι Χαλκιδικής ή όχι? Βροντοφώναξε λοιπόν σε όλο τον κόσμο πως η έδρα της ιατρικής σχολής του ΑΠΘ πρέπει να είναι η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, όπου έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα στην ιατρική ο πατέρας του Αριστοτέλη Νικόμαχος που το έπαιζε απόγονος του Μαχάονα, γιού του Ασκληπιού.
Αποκάλυψε στεντόρια την αλήθεια που κρύβουν επιμελώς οι αρχαιολόγοι. Πως για πρώτη φορά στον κόσμο στο Λιοτόπι παρασκευάστηκαν κολλύρια για το κολοβό μάτι του Φιλίππου και στείλε γι αυτόν τον προφανή λόγο και την Φαρμακευτική σχολή εκεί.
Σκέψου μόνο τι έχει να γίνει από μία και μόνο συνέντευξη σου.
Πολυτεχνείο στην Ποτίδαια, όπου φτιάχτηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μεγάλο έργο από ξένη κατασκευαστική εταιρεία- έστω και περσική-. Τι Hotchief  και Vinci και κουραφέξαλα. Τα τάλαντα που μιζάραμε τότε δεν θα τα δουν οι νεοέλληνες στον αιώνα τον άπαντα.
Οικονομικό και Μαθηματικό στο Πόρτο-Καρρά, όπου η ρουλέτα, το μπλακ-τζακ και οι κουλοχέρηδες θα δώσουν στα τμήματα την αίγλη που διακαώς επιθυμούν. Χημικό στην Ν. Τρίγλια όπου επιτέλους τα μπιτς μπαρ και οι καντίνες θα μπορέσουν να σερβίρουν μη ανιχνεύσιμα από το πεπτικό <<ξίδια και μπόμπες>>.Θεολογία δεν το συζητάμε. Στην Ουρανούπολη που αλλού? Αλλά και Πληροφορική στα εκατοντάδες internet cafe που τώρα φυτοζωούν με κάνα φραπέ και κάνα fredo. Αλλά και τα κουκουνάρια από τα πεύκα στην παραλία της Καλογριάς θα βρούν επιτέλους μια Γεωπονική σχολή να τα αναβαθμίσει. Νομική στην Καλλιθέα όπου πενήντα χρόνια αυθαίρετα σπίτια ακόμη να νομιμοποιηθούν. Φυσικό στο Ποσείδι, ώστε οι ταλαντώσεις από τα φουσκωτά θα βρούν κι αυτές με τη σειρά τους φυσικομαθηματικούς τύπους που τις ερμηνεύουν. Γεωλογικό είναι ήδη έτοιμο στα ορυχεία στο Στρατωνι και Μουσικολογία -που αλλού?- στο Πόρτο-Κουφό φυσικά για να ξεπηδήσουν οι νέοι Μπετόβεν της κλασσικής μουσικής.
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΑΠΘ-ΤΕΙ Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΤΩΡΑ
Για να πάψει η Χαλκιδική να ζει δυό μήνες τον χρόνο όμηρος Ρώσων, Βουλγάρων, Ρουμάνων, Σέρβων και Σκοπιανών τουριστών.Να γεμίσει ο τόπος από λαχταριστά ευρόπουλα και όχι να ψάχνουμε κάθε μέρα τις ισοτιμίες από ρούβλια, λεβα και δηνάρια.Να σταματήσει επιτέλους το άγχος του τζίρου από κουβαδάκια, ξαπλώστρες και μπρατσάκια. Εκατό χιλιάδες rooms to let είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους φοιτητές του ΑΠΘ. Τυχερούς φοιτητές που θα συνδυάζουν τον τόπο σπουδών με τον τόπο διακοπών τους. Ούτε που θα τους ξαναδούν τα σπίτια τους.Αλλά και οι καθηγητές θα μπορέσουν επιτέλους να μένουν συνέχεια στις βίλες που με τόσο κόπο έχτισαν και όχι να τις έχουν κλειστές- με πόνο ψυχής- έντεκα μήνες τον χρόνο. Και όταν με το καλό η κρίσιμη μάζα ολοκληρωθεί, τότε αλαλάζουσα και εκστασιασμένη η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα θα υποδεχτεί συμπαντικές ανακαλύψεις. Θα αποκρυπτογραφηθεί επιτέλους το DNA της πελαγίσιας τσιπούρας, θα κωδικοποιηθεί χημικά ο οργασμός της πεσκαντρίτσας και -ω του θαύματος- θα μελετηθεί επιστημονικά η λιβιδώ της σαρδέλας. Και πίσω από όλη αυτή την κοσμογονία θα είσαι εσύ ηλιάτορα της διανόησης. Ηδη μούρχεται μια φλασιά και σα να βλέπω το όνομα σου πρώτο -πρώτο και με χτυπητά γράμματα, στα editorial του Science και του Nature.
Αξιότιμε ακαδημαικέ μας μέντορα!
Στείλε το ΑΠΘ στα Μουδανιά τώρα και εμείς, ο στρατός της αρπαχτής θα καθαρίσει για πάρτι σου. Μη νομίζεις ότι οι Θεσσαλονικείς θα διαφωνίσουν. Πληρώνουν για επισκευές διαμερισμάτων περισσότερα από ότι εισπράτουν σε νοίκια. Θα γλυτώσουν από το μπάχαλο στους δρόμους, από πορείες, καταλήψεις και πετροπόλεμους. Κατι καφετερείες και κάτι γυράδικα θα διαμαρτυρηθούν  και αυτό στάχτη στα μάτια του κόσμου. Ειναι σε τόσο καλά σημεία που στο πι και φι οι τράπεζες θα δώσουν όσο αέρα θέλουν οι μαγαζάτορες για να τα κάνουν υποκαταστήματα. Ασε που στο φινάλε θα τους μείνει ολόκληρο το άλλο πανεπιστήμιο το <<Μακεδονία>>.
Προχώρα λοιπόν πανσοφέ μας ινστρούχτορα και εμείς έχουμε ήδη ετοιμάσει το σύνθημα-όραμα της ανώτατης εκπαίδευσης:
Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΑΠΘ ΣΤΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ
Είμαστε βέβαιοι ότι οι κάτοικοι των Ν. Μουδανιών -που ατυχώς δεν εκπροσωπούμε- θα είναι μαζί σου.
Σε χαιρετούμε ευπειθέστατα και είθε ο όσιος Αργύριος ο Επανωμίτης να σου δίνει υγεία και κουράγιο για να ολοκληρώσεις το θεάρεστο έργο που ανέλαβες.
ΥΓ1: Έχω κάνει πέντε χρόνια σπουδές σε χαρτοπαικτική λέχη και δύο χρόνια μεταπτυχιακό σε μπαρμπουτιέρα στα φτιαγμένα κόκκαλα.Επειδή πληρώ τα τυπικά προσόντα στείλε μου σε παρακαλώ μια αντρέσσα από αμερικανικό πανεπιστήμιο -έστω και της Μαριοχώρας(Maryland)- να συμπληρώσω μια φόρμα απλικατούρας (application form για τους αμύητους) μπάς και πάρω και γω το μπιλιετάκι που λέει visiting professor στο κουμάρι, να τη βγαίνω σε κάτι κολλητούς που μου την σπάνε.
ΥΓ2: Μην καθυστερείς! Μας στη πέσανε στα Γιάννενα!! Ευτυχώς μας κατηγορούν πως φάγαμε μόνο 1,5 δις ευρώ τρομάρα τους. Τελευταία στιγμή γλυτώσαμε κάτι off shore εταιρειούλες που διακινούσαμε τα λεφτά των ερευνητικών προγραμμάτων. Πάλι σου λέμε. μην καθυστερείς. Οι καιροί ου μενετοί!!!!>>
Αν στην παραπάνω ανοικτή εποστολή κάποιος αναγνωρίσει τον εαυτό του χαίρομαι που φέρω ακεραία την ευθύνη.

Ένας απο τους γονιούς σας
Αργύρης Μπιρμπίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: