ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Σχόλιο Φοιτητή

Αγωνιζόμενε φοιτητή, αγωνιζόμενε πολίτη,

Εσύ που αγωνίζεσαι για μια καλύτερη ζωή, για ένα καλύτερο αύριο. Εσύ που αγωνίζεσαι για μια κοινωνία με αξιοκρατία, κράτος δημοκρατικό και υπεύθυνο.

Ποτέ μην το βάλεις κάτω, ποτέ μην προδώσεις τα λαμπερά ιδανικά των προγόνων σου, μον’ αγωνίσου γι’ αυτά πρωί-βράδυ. Αξιοκρατία, Δημοκρατία, Ισότητα, Ισοπολιτεία, Δικαιοσύνη, Πρόνοια να γίνουν νοήματα-στόχοι της ζωής σου. Μιας ζωής όχι απλής επιβίωσης αλλά γεμάτης ιδανικά, αξίες, που οφείλει κάθε κοινωνία και κάθε άνθρωπος να κάνει κτήμα του. Μιάς ζωής που θα βασίζεται στα ιδανικά και όχι στα υλικά.

Εμπνεύσου από τους προγόνους σου και αναθάρρησε .Θυμήσου τους επαναστάτες του 21’, καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή, το έπος του 40’, την Αντίσταση, το Πολυτεχνείο. Παραδείγματα από έναν λαό που αντιστέκεται απέναντι σε κάθε ολοκληρωτική εξουσία που πλήττει τα μεγάλα και υψηλά ιδανικά του. Ιδανικά που την εποχή αυτή πλήττονται σφοδρά από την εξουσία και δυστυχώς και από ένα κομμάτι του λαού.

Όμως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ. Καταιγίδα θα πέσει στον τόπο, αστραπές εν αιθρία, πολλοί θα φοβηθούν, λίγοι θα αψηφίσουν. Όμως το δίκαιο τους καλεί σαν Θεός απ’τα ουράνια.
Κίνητρό τους η άσβεστη ελπίδα, που ‘χουν στην καρδιά φανάρι, για μια ζωή γεμάτη ιδανικά, μια χώρα καμάρι.


Ο άγνωστος φοιτητής  
8/12/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: