ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



Συνέχιση της κατάληψης μέχρι και την Τετάρτη 15/12, για να μπορέσουν να δουλέψουν οι επιτροπές, συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική και πανεργατική πορεία την Τετάρτη 15/12 ως σύλλογοι φοιτητών και νέα διατμηματική Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα, για την ενημέρωση των εργασιών των επιτροπών και λήψη αποφάσεων με βάση τα όποια νέα δεδομένα. Αυτά αποφάσισαν χθες οι φοιτητές των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεποικοινωνιών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη διατμηματική γενική συνέλευση.Το παρόν -με δική του πρωτοβουλία- έδωσε και ο πρόεδρος της Δ.Ε κ. Ι. Μανωλόπουλο, ο οποίος όμως όσον αφορά την... ταμπακιέρα έκανε τον... Αμερικανό και δεν πήρε σαφή θέση στο πρόβλημα των φοιτητών που ζητούν να μην ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΙ... Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση των φοιτητών.









Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών


Δελτίο Τύπου
Κοζάνη, 13/12/2010

Σήμερα 13/12/10 και ώρα 3μ.μ συγκλήθηκε διατμηματική γενική συνέλευση στο ΤΜΠΤ όπου αρχικά έγινε ενημέρωση για την προσωρινή γενική συνέλευση τμήματος του ΤΜΠΤ. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με το ψήφισμα των πρυτάνεων επι των προτάσεων του Υπ. Παιδείας καθώς και ενημέρωση για τις εργασίες των επιτροπών το τελευταίο διάστημα.

Στη συνέλευση παρευρέθηκε απροειδοποίητα ο πρόεδρος της Δ.Ε κ. Ι. Μανωλόπουλος του οποίο το αίτημα να συμμετέχει ως ομιλητής υπερψηφίστηκε από τους φοιτητές, παρόλο που δεν είναι μέρος των φοιτητικών συλλόγων. Ο κ. Μανωλόπουλος τοποθετήθηκε στα θέματα και στα αιτήματα της κατάληψης, αποφεύγοντας συστηματικά να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα των φοιτητών με αποτέλεσμα να μην αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από συζήτηση και ανάλυση κάθε πρότασης που κατατέθηκε από τα μέλη των δύο Φοιτητικών Συλλόγων αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Συνέχιση της κατάληψης μέχρι και την Τετάρτη 15/12, για να μπορέσουν να δουλέψουν οι επιτροπές, συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική και πανεργατική πορεία την Τετάρτη 15/12 ως σύλλογοι φοιτητών και νέα διατμηματική Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα, για την ενημέρωση των εργασιών των επιτροπών και λήψη αποφάσεων με βάση τα όποια νέα δεδομένα.

Επικοινωνία των δύο φοιτητικών συλλόγων με βουλευτές για επερώτηση στη βουλή και διατύπωση της ανησυχίας μας, σχετικά με την τοποθέτηση του ειδικού Γραμματέα κ. Β. Παπάζογλου που αφορά τις συγχωνεύσεις των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την αναβάθμιση των ΤΕΙ και το από κοινού αίτημα για συγχώνευση των δύο διοικήσεων.

Δημιουργία επιτροπής από καθηγητές του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας, για να εκπροσωπήσουν το πανεπιστήμιό μας στο διάλογο για τα ΑΕΙ και απαίτηση από τη διοικούσα επιτροπή να περιοριστεί στα διοικητικά της καθήκοντα, αφού δεν μπορεί να υποστηρίξει τη θέση μας.

Αίτημα για επίσημη απόφαση πάνω στο θέμα της συγχώνευσης από ΔΣ αποφοίτων, ΔΣ διδακτορικών και ΕΣΔΕΠ του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας. Αποστολή επιτροπής σε τοπικούς άρχοντες, συγκεκριμένα άτομα.

Αίτημα προς τους καθηγητές των δύο τμημάτων για επίσημη τοποθέτηση στο θέμα της συστέγασης.

Σε περίπτωση εξελίξεων θα ενημερωθείτε από νέο δελτίο τύπου αλλά και από την ιστοσελίδα μας στοinternet.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλέφωνο: 69 81 37 98 54
E-mail: press.pdm.koz@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://news-uowm.blogspot.com

Επιτροπή ΜΜΕ & Γραφείο Τύπου
Συντονιστικού Πολυτεχνικών Τμημάτων
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Κοζάνη

Πηγή: psema-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: