ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κατάργηση του ασύλου στα ΑΕΙ ζητά ο Σαμαράς

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΠΥΡΑΚΗ

Θέμα κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου θέτει ευθέως ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. Η αφορμή δόθηκε από την κατάληψη της Νομικής Σχολής Αθηνών από μετανάστες που ταξίδεψαν από την Κρήτη με την προτροπή αριστερών οργανώσεων και στελεχών της Νεολαίας του Συνασπισμού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της δεξίωσης που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προς τιμήν του διπλωματικού σώματος, είπε: «Προτείνω καθαρά την κατάργηση του
πανεπιστημιακού ασύλου. Είναι μια ιδέα η οποία έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις». Μάλιστα ο κ. Σαμαράς έθεσε το θέμα και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στη δεξίωση, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.
Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας έλεγαν ότι ο κ. Παπούλιας σχολίασε πως «υπάρχει θέμα κατάχρησης του ασύλου» και πως «πρέπει να επανεξεταστεί», ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε από την πλευρά του στα νομικά προβλήματα που συνδέονται με τη διαχείριση του ασύλου και τη διοίκηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων λόγω του σχετικού νομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

Η κατάληψη της Νομικής προκαλεί μετωπική σύγκρουση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση που εγκαλεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για αδράνεια. «Η κατάληψη πανεπιστημιακού ιδρύματος καταστρατηγεί κάθε έννοια έννομης τάξης και εύρυθμης λειτουργίας της ελληνικής Πολιτείας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία αντιδράσεων που ως αποτέλεσμα θα έχουν την απομάκρυνση της ελληνικής κοινωνίας από τις αρχές του ανθρωπισμού και στην όξυνση των αντιθέσεων και στη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής που συμπεριλαμβάνει και τους νόμιμους μετανάστες που εργάζονται, δημιουργούν και προσφέρουν στη χώρα», δήλωσε η γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Φωτεινή Πιπιλή.

Από τη Ρηγίλλης στη Συγγρού
Χτες ολοκληρώθηκε και η μετακόμιση της ΝΔ από τη Ρηγίλλης στα νέα γραφεία της λεωφόρου Συγγρού 340. Ο Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας το βιβλίο του γραμματέα Προγράμματος Ευριπίδη Στυλιανίδη, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ετοιμάζει αλλαγές και στη λειτουργία του κομματικού μηχανισμού μετά το νέο σήμα και τον ανασχηματισμό στους τομεάρχες. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του βιβλίου, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «απόψεις σύγχρονες, ρηξικέλευθες, οι οποίες -και αυτό με ενδιαφέρει περισσότερο από όλα προσωπικά- τολμούν. Είναι σημαντικό αυτό, ιδιαίτερα, γιατί, όπως τα πάντα αλλάζουν, πρέπει πολλά να αλλάξουν και στην ίδια τη δομή του κόμματός μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια: