ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Σχόλιο από έναν τελειόφοιτο του ΤΜΜ



Το να κατακρίνεις μια κατάληψη είναι το μόνο εύκολο. Σύμφωνοι! Αλλά είναι επίσης πολύ εύκολο να κάνεις κατάληψη λίγο πριν την εξεταστική και να λες μεγάλα λόγια. Μέχρι στιγμής δεν είδα κανένα σωστό και πειστικό επιχείρημα που να δικαιολογεί την κατάληψη. Ο αγώνας είναι καλός και αποδοτικός μόνο όταν είναι στοχευμένος. Και αυτός ο αγώνας παρότι ξεκίνησε με τις καλύτερες ενδείξεις κατέληξε σε έναν αγώνα με αυτοσκοπό την κατάληψη όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Διαβάζω για σίτιση, κτιριακό, δικαιώματα, άσυλο και πολλά άλλα. Πλέον μάλιστα δεν βλέπω καν τις λέξεις συγχώνευση ή συστέγαση με το ΤΕΙ. Αυτό καταμαρτυρά τον αποπροσανατολισμένο και εκτός αρχικού στόχου αγώνα που τελικά δεν καταλήγει πουθενά. Ο αγώνας θα ήταν πραγματικός και δυνατός εάν τα τμήματα ήταν ανοικτά (όπως αρμόζει άλλωστε να είναι) και να είναι άδεια επειδή οι φοιτητές θα είναι στην πορεία. Αυτό είναι θυσία και όχι κατάληψη και αγώνα εκ του ασφαλούς. Ποιος πρωτοετής, δευτεροετής ή τριτοετής θα σκεφτεί το ένα εξάμηνο που θα χαθεί (εκτός εξαιρέσεων)? Η απάντηση είναι γνωστή…
Θα ήθελα να κάνω λοιπόν μια έκκληση προς το σώμα των δυο φοιτητικών Συλλόγων, που δεν είναι άλλοι από εσάς τους φοιτητές. Πρέπει να σκεφτείτε πολύ ώριμα και σοβαρά πριν σηκώσετε ξανά το χέρι για την κατάληψη. Υπάρχουν συμφοιτητές σας που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ένα εξάμηνο επιπλέον φοίτησης μπορεί να είναι δυσβάσταχτο για τις οικογένειές τους. Και δεν μιλάω μόνο για τους επί πτυχίω που θεωρώ ότι θα πρέπει, ανεξαρτήτως κατάληψης, να μεριμνήσει το τμήμα για να δώσουν ώστε να ορκιστούν με το καλό το συντομότερο. Κάποιοι άνθρωποι χρωστάνε 1 και 2 μαθήματα και έχουν προγραμματίσει τη ζωή τους κόβοντας αναβολές για στρατιωτική θητεία, στέλνοντας τα χαρτιά τους για μεταπτυχιακά ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορεί να τους καθορίσει τη ζωή τους κανένας Σύλλογος, πόσο μάλλον ο φοιτητικός.

Σας κάνει την έκκληση ένας άνθρωπος που τα παραπάνω δεν τον «καίνε» αλλά τον ευαισθητοποιούνε διότι θα μπορούσε να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΥΠΕΡ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΚΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ.



Με εκτίμηση,
Πέτρος Παπαναούμ
Τελειόφοιτος Τμήματος
Μηχανολόγων Μηχανικών
Παν. Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: