ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Στο επίκεντρο συγχωνεύσεις και κλείσιμο τμημάτων

Συνεδριάζουν εκτάκτως από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των ΤΕΙ , προκειμένου να εξετάσουν μεταξύ άλλων την πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στα ΑΕΙ και τον χωροταξικό εξορθολογισμό των Ιδρυμάτων. Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να παραστεί και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων έχουν τεθεί επί τάπητος τα ζητήματα αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των συγχωνεύσεων τμημάτων ΤΕΙ και Πανεπιστημίων, καθώς και καταργήσεις τμημάτων ΤΕΙ που έχουν αντικείμενα που δεν βρίσκουν απήχηση στους φοιτητές. Αυτό που απασχόλησε την σύνοδο των πρυτάνεων ήταν κάποια νομικά κυρίως θέματα, ενώ συζητήθηκε σε γενικό επίπεδο η ενοποίηση των τμημάτων για όλα τα ΤΕΙ. Όλοι οι πρόεδροι συζήτησαν πάνω στο κείμενο διαβούλευσης του υπουργείου, ενώ όπως επεσήμανε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον «Π.Λ.» από την Αθήνα όπου βρίσκεται ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Χαραλαμπίδης: «Υπάρχουν σκέψεις για ενοποίηση τμημάτων και τροποποίηση των προγραμμάτων σπουδών, σύμφωνα και με το κείμενο διαβούλευσης.  Έχουμε όπως και κάποιες ενστάσεις όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης, τις σχολές. Να μπαίνουν δηλαδή στις σχολές και από ’κει να κατευθύνονται ανάλογα. Είμαστε θετικοί, κατ’ αρχάς, αλλά υπάρχουν ενστάσεις για τον τρόπο που θα γίνει αυτό». Ο ίδιος προσέθεσε πως οι πρόεδροι των ΤΕΙ εκφράζουν επιφυλάξεις για το αν θα μπαίνουν στις σχολές πως θα κατανέμονται μετά από κει και πέρα.
Ο κ. Χαραλαμπίδης δήλωσε υπέρ της δυνατότητας συγχωνεύσεων και συνενώσεων τμημάτων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, λέγοντας πως: «Στη Δυτική Μακεδονία μας αφορά ιδιαίτερα αυτό γιατί έχουμε δύο τμήματα σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ με ομοειδή γνωστικά αντικείμενα (πρόκειται για τα τμήματα μηχανικών).Πρέπει να δούμε τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις και όσον αφορά το θεσμικό πλαίσιο και τις επιμέρους λεπτομέρειες» κατέληξε. Τα πορίσματα της συνόδου και οι θέσεις των προέδρων ΤΕΙ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα.


http://www.prlogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5950:2010-11-19-19-11-52&catid=25:2008-12-16-10-41-44&Itemid=57

 Πηγή: www.prlogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: