ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ιωάννης Μανωλόπουλος: «Θα πρέπει να γίνουμε ένα πανεπιστήμιο με 10 - 12 τμήματα, δηλ. ένα μεσαίο πανεπιστήμιο...και αυτό μπορεί να γίνει μόνο μαζί με τα ΤΕΙ».




Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Ιωάννης Μανωλόπουλος σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό της Καστοριάς, θέτοντας διάφορους προβληματισμούς σχετικά με το μέλλον του ιδρύματος στην περιοχή. Στα αξιοσημείωτα η πρότασή του - ως η πιο συμφέρουσα από τα σενάρια που κυκλοφορούν - περί συνένωσης του πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας με το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας.

Ο κ. Μανωλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας θα πρέπει να μείνει και να μείνει μεγαλώνοντας (αυτή τη στιγμή είναι το τρίτο μικρότερο στην Ελλάδα). Δηλαδή θα πρέπει να γίνουμε ένα πανεπιστήμιο με 10 - 12 τμήματα, δηλ. ένα μεσαίο πανεπιστήμιο. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μαζί με τα ΤΕΙ. Θα πρέπει να υπάρξει μια σύμπτυξη. Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια και θέλουν συζήτηση. Υπάρχουν βέβαια και άλλα σενάρια τα οποία εμάς δεν μας συμφέρουν, όπως το σενάριο της κατάτμησης δηλ. το μισό πανεπιστήμιο να πάει ανατολικά και το άλλο μισό Δυτικά, να καταργηθεί το ΤΕΙ κτλ. Το συμφέρον της περιοχής είναι να υπάρχει ένα ίδρυμα, αλλά να διαθέτει «μάζα»».

Σύμφωνα με πληροφορίες  η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε μερίδα σπουδαστών αλλά και καθηγητών στο πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας, που διαφωνούν πλήρως με τη συγκεκριμένη προοπτική.


http://www.kastoria4u.gr/news/koinonika/5261--l-10-12-r.html

Πηγή: kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: