ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Αύριο Πέμπτη 31/3/11 στις 3:00 μμ θα πραγματοποιηθεί η Επαναληπτική Διατμηματική Συνέλευση στο Τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών.

Η πρώτη Διατμηματική δεν έγινε λόγω απαρτίας.
Να είστε όλοι εκεί

Σαρωτικές συγχωνεύσεις

 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Ε», ο επανασχεδιασμός του χάρτη των ΑΕΙ της χώρας προβλέπει σαρωτικές συγχωνεύσεις μέσω της διοικητικής ενοποίησης πανεπιστημίων και ΤΕΙ ανά περιφέρεια. Στόχος η δημιουργία μονοψήφιου αριθμού ιδρυμάτων-μαμούθ με μια κεντρική διοίκηση και πολλά παραρτήματα. Αμεσα θύματα τα ΤΕΙ, που αναμένεται να απορροφηθούν σε συντριπτικό βαθμό και όλος ο διοικητικός μηχανισμός των ΑΕΙ που θα διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη. 


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εγκρίθηκε το τοπικό ρυμοτομικό για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δήλωσε ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο του FLASH TV 14/3/2011

VIDEO
maloutas%20lazaros.jpgΤο τοπικό ρυμοτομικό του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, συζήτησε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Συμβούλιo Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ) του Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής, δίνοντας το πράσινο φως για την έγκρισή του με ορισμένες παρατηρήσεις.
Οι παρατηρήσεις σχετίζονται με την συμπλήρωση της αιτιολογικής έκθεσης, η οποία να δικαιολογεί επακριβώς τους λόγους για το επείγον της έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού. Η εν λόγω έκθεση θα κατατεθεί εντός δεκαπενθημέρου, ώστε η αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή του ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει στη τελική σύσταση του σχεδίου του προεδρικού διατάγματος και να αποσταλεί στο Συμβούλιο Επικρατείας για τελική έγκριση. Ο κ. Μαλούτας συνεργάζεται ήδη με τα στελέχη της ΑΝ.ΚΟ. για την ολοκλήρωση της αιτιολογικής έκθεσης.

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ FLASH 14/3/2011

VIDEO

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας"


δήλωσε η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FLASH TV στις 14/3/2011.
Με μια λακωνική δήλωση μόλις 20'' προσπάθησε να απαντήσει στους φοιτητές του πανεπιστημίου.



Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Γενική Διατμηματική Συνέλευση 9/3/2011

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011 και ώρα 15:00, θα πραγματοποιηθεί Γενική Διατμηματική Συνέλευση των συλλόγων φοιτητών στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

• ενημέρωση για τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας, για τη συγχώνευση, τη σίτιση, το κτιριακό και την υποχρηματοδότηση.

ΟΛΟΙ οι φοιτητές και των δύο τμημάτων ΠΡΕΠΕΙ να συμμετέχουν.

Με εκτίμηση,
Οι Σύλλογοι Φοιτητών των Τμημάτων
Μηχανολόγων Μηχανικών
και Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα φιλοξενήσει τις εργασίες της 44ης Συνόδου Προέδρων και Αντιπροέδρων ΤΕΙ της Ελλάδας


Το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα φιλοξενήσει για εφέτος τις εργασίες της 44ης Συνόδου Προέδρων και Αντιπροέδρων ΤΕΙ της Ελλάδας. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί από 2-4 Μαρτίου 2011 στην Πτολεμαΐδα, στο Ξενοδοχείο «Παντελίδης» παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.Το κεντρικό θέμα της Συνόδου είναι «Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση: Πανεπιστήμια και Τεχνολογικά Πανεπιστήμια- Οι αναγκαίες αλλαγές».