ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΙ!

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2003

Απάντηση στην ερώτηση του Βουλευτής κ. Νικ. Κορτσάρης, σχετικά με τον ορισμό του κ. Χρήστου Μασσαλά ως Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής στο Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας


Στην με αριθμό 2173/27-8-03 ερώτηση του Βουλευτή Νικολάου Κορτσάρη δόθηκε με το υπ΄ αριθμ. 91061/ΙΗ/18-9-03 έγγραφο από τον Υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων η ακόλουθη απάντηση:

«Απαντώντας στην ερώτηση με αριθμό 2173/27-8-03 την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Νικ. Κορτσάρης, σχετικά με τον ορισμό του κ. Χρήστου Μασσαλά ως Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής στο Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
Ο κ. Χρήστος Μασσαλάς έχει διατελέσει επί έξι (6) έτη Πρύτανης και επί (3) τρία έτη Αντιπρύτανης του Παν/μίου Ιωαννίνων. Ως εκ τούτου διαθέτει πολύχρονη πείρα σε διοικητικά και οργανωτικά θέματα των Πανεπιστημίων, πρόκειται δε για μια μεγάλη προσωπικότητα με άριστη επιστημονική κατάρτιση και αναγνωρισμένο επιστημονικό κύρος.
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει από την εμπειρία, τις γνώσεις και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του κ. Μασσαλά.
Όσον αφορά στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών με έδρα τη Ζάκυνθο σας γνωρίζουμε ότι δεν αμείβεται, δεν διδάσκει και δεν συμμετέχει στη διοίκησή του, παρά μόνο ως υπεύθυνος της σχολής του Αγρινίου εποπτεύει τη νομιμότητα των σχετικών διαδικασιών.
Ως προς τη συμμετοχή του στο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου σας γνωρίζουμε ότι ο ίδιος έχει ελάχιστη απασχόληση και η παρουσία του σ΄ αυτό αποτελεί παράγοντα εγγύησης για τη λειτουργία των Εθνικών Δρυμών, η δε συμμετοχή του σ΄ αυτόν έχει συμβολικό χαρακτήρα επειδή εκφράζει τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο (ως Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας και ως τέως Πρύτανης και νυν Αντιπρύτανης του Παν/μίου Ιωαννίνων).
Σε σχέση με τη θέση του στο Παν/μιο Ιωαννίνων ο κ. Μασσαλάς είναι ο τρίτος αντιπρύτανης και σηματοδοτεί με τη συμμετοχή του στην Πρυτανική Αρχή τη συνέχεια και δεν κατέχει καμία από τις θέσεις των Αντιπρυτάνεων με αρμοδιότητες Ακαδημαϊκών υποθέσεων και Προσωπικού και Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, παρά μόνο έχει την εποπτεία της λειτουργίας της Σχολής στο Αγρίνιο και συμμετέχει στα συλλογικά όργανα του Πανεπιστημίου.
Τέλος, όσον αφορά στο χρόνο που διαθέτει για το Παν/μιο Δυτ. Μακεδονίας και που αποτελεί την κύρια αποσχόλησή του έχει ήδη οργανώσει σχεδόν πλήρως τη λειτουργία του νέου Παν/μίου, έχει επισκεφθεί όλους τους νομούς της Δυτ. Μακεδονίας, με την βοήθεια των μελών της Δ.Ε. συντάσσει χωρίς αμοιβή το στρατηγικό σχεδιασμό και αρχίζει τις επαφές του με όλες τις δομές της περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.
Επιπρόσθετα πρέπει να τονισθεί ότι ο διοικητικός μηχανισμός του Παν/μίου Ιωαννίνων συμβάλλει σημαντικά στην οργάνωση της αρχικής λειτουργίας του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας.
Σχετικά με το θέμα της Ίδρυσης Σχολής Καλών Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα σας γνωρίζουμε ότι ουδέποτε συζητήθηκε.
Όσον αφορά στο θέμα του αναπτυξιακού σχεδιασμού του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας σας γνωρίζουμε ότι η Διοικούσα Επιτροπή του αναμένεται να υποβάλλει μέσα στο ακαδημαϊκό έτος 2003 - 2004 την ολοκληρωμένη σχετική πρότασή της. Προφανώς οποιαδήποτε συζήτηση περί ίδρυσης Σχολής Καλών Τεχνών στη Φλώρινα εντάσσεται ακριβώς στο πλαίσιο του ανωτέρω αναπτυξιακού σχεδιασμού του ιδρύματος. Θα πρέπει πάντως να τονισθεί ότι κατ' αρχήν το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ανώτατης Εκπ/σης που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο δεν προβλέπει λειτουργία νέου Τμήματος στο Παν/μιο Δυτικής Μακεδονίας κατά το ακαδημάϊκό έτος 2004 - 2005.

Ο Υφυπουργός
ΝΙΚ. ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ»